Permanent Makeup / Kosmetisk tatovering

 Permanent Makeup er en procedure, hvor man, ved hjælp af specialfremstillede nåle og udstyr, deponerer blæk øverst i det dermale hudlag i form af en semi-permanent kosmetisk tatovering. Med denne metode har vi muligheden for, at ændre eller korrigere de ting du fra naturens side ikke er helt tilfreds med. Dette kan fx være faconen, bredden eller farven på dine naturlige bryn. Du vil derfor som udgangspunkt også enten slippe for eller have hjælp til, at tegne dine bryn op dagligt, hvis dette er noget du gør. For at opnå et fuldt resultat vil der være behov for minimum 2 behandlinger i forbindelse med et nyt bryn. Der kan dog være tider, hvor huden har svært ved at tage i mod, og der kan være behov for flere behandlinger før vi opnår et fuldt tilfredsstillende look. herefter skal du påregne ca. 1 behandling årligt for, at vedligeholde dine nye bryn.

Uddannelse og blæk

Jeg er uddannet kosmetisk tatovør i Microblading ved My Dihn Diamondbrows i 2016 og i Fluffy Brows/Nano brows maskineteknikken i marts 2024. Nedenfor kan du læse og se lidt billeder af de to teknikker.

Jeg er registreret og godkendt ved Sikkerhedsstyrelsen, hvor du kan slå mig op.

Blækken jeg benytter til permanent makeup er REACH-godkendt og godkendt af Sikkerhedsstyrelsen. Jeg tilbyder i øjeblikket permanent makeup af bryn med teknikkerne Microblading og Fluffy Brows/Nano Brows, der begge er Hairstrokes teknikker.

Hairstrokes bryn

Der kan benyttes to teknikker for at lave det, vi kalder hårstråsteknik eller Hairstrokes bryn. Fælles for de to er, at man via nåle deponerer blæk mellem hudens to øverste lag, epidermis og dermis, lige under basalmembranen. Derudover benyttes en semi-permanent blæk, der minder om den blæk, man kender fra en klassisk tatovering – dog er denne blæk fortyndet ned til 30%, hvilket gør den semi-permanent og med tiden vil falme.

Du kan læse nedenfor, hvad forskellen er på de to teknikker – og hvornår man bruger hvilken teknik.

Fluffy Brows/Nano Brows

Ved denne teknik anvendes en tatoveringsmaskine med nåle, som man kender det fra klassiske tatoveringer. Forskellen er, at den anvendte blæk er semi-permanent og langsomt forsvinder fra huden. Denne proces kan tage alt fra 1 til 20 år afhængig af farvevalg, hudtype, hvor længe du har fået lavet brynene, og hvad din hud udsættes for dagligt.

Teknikken er meget skånsom og kan anvendes på de fleste hudtyper med gode resultater, selvom din hud er sensitiv eller olieret. Takket være maskinens evne til både at tatovere streger og lave skyggeeffekter kan der skabes meget naturlige og realistiske bryn. Hvis du har meget lidt eller ingen naturlige bryn, kan denne teknik give indtryk af fyldigere bryn.

Jeg anbefaler denne teknik til alle, der ønsker naturlige bryn, uanset hudtype. Har du Fitzpatrick hudtype 4-6, er denne teknik også den, jeg vil anbefale.

Microblading

Microblading-teknikken benytter et lille blad bestående af 18-24 nåle til at deponere blæk i huden. Bladet dyppes i blæk, hvorefter der ridses en streg i huden i et hårstråslignende look. For at få et godt resultat er det her vigtigt, at du har en normal til tør hud, der ikke er sensitiv. Teknikken er ikke egnet, hvis du har Fitzpatrick hudtype 4-6 (mørkglødet hud).

Kan alle få lavet permanent makeup?

Du SKAL booke en konsultation inden du booker tid til permanent make-up. Ved denne konsultation gennemgår vi en tjekliste med spørgsmål, der er vigtige at have styr på, inden vi foretager behandling med permanent make-up. Ud fra denne tjekliste godkendes eller afvises din videre behandling. Derudover gennemgås behandlingerne og du får papir med hjem med alt info om din foregående behandling.

Du skal være over 18 år og må ikke være gravid eller ammende.

Inden og efter behandlingen

Der er nogle forholdsregler, der skal tages inden jeg kan udføre permanent make-up behandlingen. Disse forholdsregler gennemgås ved konsultationen (Den SKAL bookes senest 3 dage inden behandlingen finder sted). Direkte efter  behandlingerne skal du være indstillet på, at brynene virker mørkere og vil være hævet. Efter ca. 2 døgn vil der komme små sår på det behandlede område. Det tager 5-14 dage før sårene falder af, og i denne periode skal du tage visse forholdsregler. Disse vil du blive gjort opmærksom på inden behandlingen. Du skal være indstillet på, at det kan kræve flere end én behandling før du har et færdigt resultat, og at du i en periode efter behandlingen vil have sårskorper, der gradvist falder af i flager. Derudover må den behandlede hud ikke udsættes for direkte sol/solarie, mens helingen står på. Du vil se det endelige resultat cirka 4 efter behandlingen – Dette er også grunden til, at vi skal vente 5-8 uger før vi kan udføre en Touch Up. Behandler man på en ikke fuldt ophelet hud kan det give fatale konsekvenser for det endelige resultat. Permanent make-up kræver tålmodighed, men resultatet er det hele værd.

Vedligehold

Når du er færdig behandlet kræver dine nye bryn som udgangspunkt ingen vedligehold i ca. 1-2 år. Blækket der benyttes til permanent makeup er en fortyndet semi-permanent blæk, der gradvist falmer over tid, og du skal således være indstillet på, at du jævnligt skal vedligeholde dit permanent makeup, såfremt du ønsker at bevare det. Denne vedligehold kaldes en Colorboost, hvor vi genetablerer form og farve. Forventeligt går man typisk 1 år mellem Colorboost, men da det er levende væv der arbejdes i vil dette være meget individuelt. Der kan derfor både gå 10 mdr. eller op til flere år før man har behov for en Colorboost. Dette afhænger af din hud, sol, anvendte hudprodukter osv..

Som udgangspunkt vil blækket forsvinde fra huden, hvis du ikke længere ønsker at fortsætte med, at få lavet permanent makeup. Det er dog ikke muligt at sige, hvor længe det tager for blækket at forsvinde – dette kan tage alt fra 1-15 år. Jeg anbefaler derfor, at man får fjernet sit permanent makeup med laser, hvis man ikke længere ønsker det, eller hvis man ønsker at starte forfra med en ny omgang permanent makeup.

Jeg bor langt væk – kan jeg blive behandlet uden at skulle forbi til konsultation?

Ring ind i åbningstiden og vi finder en løsning. Alle skal have en konsultation, men bor du langt væk kan denne foregå telefonisk og via mail – dette er dog ikke optimalt, da vi kan give den bedste vejledning ved, at se behandlingsområdet inden behandlingen finder sted.

Billeder

Du kan se flere billeder via mine sociale medier her.

Fluffy Brows

Fluffy Brows er den nyeste teknik indenfor Hairstrokes bryn. Ved denne teknik tatoveres stregerne skånsomt i huden med en maskine i stedet for et lille værktøj som ved Microblading. Dette giver mulighed for meget lette og naturlige bryn.

Denne teknik er mere skånsom og kan derfor benyttes ved ALLE hudtyper.

Microblading

Ved Microblading bruges et lille værktøj med et blad bestående af 18-24 små nåle til at ridse små hårligende streger ind i huden. Teknikken er bedst til dig med en normal hud uden for meget olie, og uden for meget struktur i huden. Bladet dyppes i blæk, hvorefter der ridses streger ind i brynet. Stregerne følger brynets naturlige groretning, hvilket gør at det ser fuldstændig naturligt ud.